Κυκλώνας Ρόδου

Καλώς ήρθατε

Αστυπάλαια

Φωτογράφος-Φασουλάς Ευάγγελος

Ρόδος

Φωτογράφος-Γιώργος Παπαβασιλείου

Ρόδος

Φωτογράφος-Ηλίας Ανθίτσας

Λίνδος

Φωτογράφος-Τζένη Πιπάκη

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Δυνατή σεισμική δόνηση από πυρηνική δοκιμή στην Βόρεια Κορέα

nucl09122012
Ξημερώματα της Τρίτης ώρα Ελλάδας στις 04.57  στη Βόρεια Κορέα, έπειτα από πυρηνική δοκιμή.
Η πυρηνική δοκιμή είχε προαναγγελθεί λίγες εβδομάδες πριν και είναι η τρίτη κατά σειρά. Σημειώθηκε σε μικρό βάθος κάτω από τις εγκαταστάσεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
Τα ειδησεογραφικά μέσα ανακοίνωσαν ότι η πυρηνική δοκιμή ολοκληρώθηκε και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ μετά τη σεισμική δόνηση που προκλήθηκε συναγερμός έχει χτυπήσει στις γύρω χώρες και στον στον ΟΗΕ, ο οποίος συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τριήμερη πρόγνωση καιρού για τα Δωδεκάνησα και την Ρόδο

Με ηλιοφάνεια στα Δωδεκάνησσα αλλά και στη πρωτεύουσα Ρόδο κυλάει η Τρίτη.
Εώς το τέλος της σημερινής μέρας θα επικρατούν ανάλογες συνθήκες.Οι άνεμοι ΝΑ 4-5 μποφόρ (σοροκαδα) και η θερμοκρασία απο 9 εως και 15 βαθμούς.
Ιδιες οι συνθήκες και την Τετάρτη με μια μικρή μόνο ενίσχυση των ανέμων σε 6 μποφόρ πάντα ΝΑ.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Άναρχη απώλεια φυσικού χώρου μέσα σε δυο δεκαετίες

Την εικοσαετία 1987-2007, η χώρα μας απώλεσε περισσότερα από έξι εκατομμύρια στρέμματα φυσικών εκτάσεων, έναντι μιας αντίστοιχης αύξησης των γεωργικών και δευτερευόντως των λοιπών, κυρίως αστικών, καλύψεων. Το παραπάνω αλλά και πολλά ακόμη σημαντικά στοιχεία, σχετικά με τις καλύψεις γης και κυρίως τις αλλαγές που διαχρονικά παρατηρούνται, προκύπτουν από την έκδοση, «Η Ελλάδα τότε και τώρα: Διαχρονική χαρτογράφηση των καλύψεων γης 1987-2007», την οποία παρουσίασε σήμερα το WWF Ελλάς.

Οι ανεμοστρόβιλοι στην Ελλάδα

Την ύπαρξη και τα χαρακτηριστικά των ανεμοστρόβιλων στην Ελλάδα έχει μελετήσει πρώτος ο μετεωρόλογος Μιχάλης Σιούτας, διδάκτωρ του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης



Στην Ελλάδα, οι ανεμοστρόβιλοι -ή άλλως σίφωνες (ο αέρας δηλαδή που περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα σ' ένα περίπου κατακόρυφο ή πλάγιο άξονα και συνδέεται με τη βάση ενός νέφους) σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών του κ. Σιούτα, που έχουν ανακοινωθεί σε συνέδρια και δημοσιεύθηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Atmospheric Research, Weather), μπορούν να εμφανισθούν σε όλες σχεδόν τις περιοχές.