Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ρόδος-Δωδεκάνησα - Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

Ρόδος 10 Ιανουαρίου 2017 - Φώτο : Alexandra L Kalliga Φωτοgraphy

Σχετικά πιο βελτιωμένος ο καιρός την Τετάρτη στα Δωδεκάνησα ωστόσο παραμένει η αστάθεια που θα δώσει και πάλι φαινόμενα.

Αναλυτικά

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

Με αραιές νεφώσεις που ανα διαστήματα θα πυκνώνουν θα ξημερώσει και θα κυλάει το 24ώρο της Τετάρτης στα περισσότερα νησιά του νομού.
Πιθανότητες για φαινόμενα θα έχει απο το μεσημέρι η Ρόδος και τα νησιά κοντά σε αυτήν (Σύμη-Χάλκη-Τήλος) τα οποία θα εκδηλώνονται με την μορφή όμβρων δίνοντας μπόρες η ακόμα και καταιγίδες ανα διαστήματα. Λίγο ποιο γενικευμένα θα είναι το βράδυ τα φαινόμενα καθώς οι καταιγίδες θα ενταθούν και ενδεχομένως να συνοδευτούν απο αστραπόβροντα και χαλαζοπτώσεις.
Η αστάθεια θα εντοπίζεται και παλι στα δυτικά και βορειοανατολικά της νήσου όπου βρίσκεται και η πόλη.
Πολύ λίγα η καθόλου φαινόμενα στα νότια.
Πάντως μέχρι το μεσημερι θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Την νύχτα αναμένεται να επηρεαστούν και τα νησιά Κώς - Κάλυμνος - Λέρος και Πάτμος επίσης απο μπόρες και λίγο αργότερα καταιγίδες που θα συνοδευτούν απο ηλεκτρικές εκκενώσεις

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν απο νότιες , νοτιοδυτικές διευθύνσεις και μάλιστα θα ενισχυθούν ξανά ακουμπόντας τα 6-7 bf σε όλα τα τμήματα του νομού.

Πρόσκαιρό διάλειμμα θα κάνει το κρύο στην περιοχή μας καθώς οι θερμοκρασίες θα ανέβουν αισθητά και θα κυμαίνοται στα βορειότερα τμήματα απο 6.. έως 16°C βαθμούς ενώ στα νοτιότερα απο 7.. έως 14°C. Στα ορεινά παραμένει το κρύο κυρίως την νύχτα , απο 5 έως 10°C βαθμούς.

Υγρασία : 60% - 90%

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2017



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ