Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Ρόδου-Δωδεκανήσων για το τελευταίο Σ/Κ του Γενάρη



- Με αραιές νεφώσεις και τοπικές αστάθειες που έχουν πιθανότητες να δώσουν ψιχαλίσματα αποχαιρετά τα Δωδεκάνησα ο πρώτος μήνας του νέου έτους.

Αναλυτικά


Σαββάτο 30 Ιανουαρίου

Αραιές νεφώσεις θα επικρατούν απο το ξημέρωμα σε όλα τα τμήματα του νομού που θα πυκνώσουν παροδικά στην Κάσο την Κάρπαθο την Χάλκη και στην Δυτική Ρόδο και έχουν πιθανότητες να δώσουν ψιχάλες η ασθενής βροχή χωρίς διάρκεια.
Πολύ γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάζει μεγάλα ανοίγματα και τελικά θα κυρχιάρχήσει η ηλιοφάνεια σε όλα τα τμήματα λίγο πρίν το μεσημέρι και θ
α παραμείνει σχεδόν αίθριος έως το τέλος του 24ώρου.
Μια μικρή εξαίρεση θα κάνουμε για τα ανατολικά τμήματα της Ρόδου που πιθανότατα να επηρεαστούν εκ νέου απο παροδική ψιχάλα όμως οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές.
Ξαστεριά προβλέπεται το Σαββατόβραδο παντού.


Απο πλευράς ανέμων αναμένεται νηνεμία αφού θα είναι σχεδόν υποπνέοντες μέχρι 2 μποφόρ σε όλα τα τμήματα του νομού απο νότιες συνιστώσες.
Καλοτάξιδες οι θάλασσες.

Οι θερμοκρασίες σε νέα μικρή άνοδο



Βόρεια 9.. - 15°C
Νότια 10.. - 16°C
Ορεινά 8.. - 14°C

Υγρασία σε ψηλά επίπεδα 75% - 98%

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Άραιές νεφώσεις ανα διαστήματα προβλέπονται σε όλα τα τμήματα και σε αυτό το μοτίβο θα κυλίσει το 24ώρο παντού.
Το μεσημέρι αναμένεται αστάθεια κοντά στην πόλη της Ρόδου όμως δεν δείχνει να επηρεάζει το νησί.
Της απογευματινές και βραδυνές ώρες τα βόρεια νησιά του νομού συγκεντρώνουν πιθανότητες για ασθενή βροχή η ακόμα και μπόρα.Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν η Πάτμος το Αγαθονήσι και η Λέρος που η ασταθεια θα κρατήσει μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι άνεμοι θα συνεχίζουν να είναι σχεδόν υποπνέοντες απο διάφορες διευθύνσεις έως το απόγευμα που θα στρέφονται σε ποιό δυτικούς και θα πνέει σταδιακά μια αύρα μέχρι 3 μποφόρ.

Θερμοκρασίες αμετάβλητες



Βόρεια 9.. - 15°C
Νότια 10.. - 16°C
Ορεινά 8.. - 14°C

Υγρασία 70% - 95%

Σημ. : Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δημιουργηθούν ομίχλες της πρωινές ώρες στην πεδιάδα της Απολακκιάς και στο Τσαίρι στην Ρόδο ενώ στην Κώ στον υδροβιότοπο και στην Κέφαλο.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ