Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ρόδος-Δωδεκάνησα - Πρόγνωση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας





- Μικρή παρένθεση ήταν ο βορειοδυτικός άνεμος της Πέμπτης στα Δωδεκάνησα και αυτό καθώς επιστρέφουν και πάλι οι νοτιάδες το Π/Σ/Κ.
- Εξπρές φαινόμενα για ακόμα μια φορά φέτος το απόγευμα της Κυριακής της Απόκριας.
- Άστατος ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Με αραιές νεφώσεις ο καιρός απο το πρωι έως το μεσημέρι λίγο πυκνώτερες θα είναι απο Κώ και βορειότερα.
Απο το μεσημέρι μέχρι και το τέλος του 24ώρου σχεδόν αίθριος.
Φαινόμενα δεν περιμένουμε πουθενά.

Οι άνεμοι όπως είπαμε στρέφονται σε νοτιάδες , νοτιοανατολικούς και θα βρίσκονται σε σταδιακή ενίσχυση απο το μεσημέρι (5-6 μποφόρ) που την νύχτα θα ακουμπάνε και τα 7 !

Οι Θερμοκρασίες δεν θα μεταβληθούν σημαντικά και θα κυμανθούν στα βόρεια απο 15.. έως 18°C βαθμούς ενώ στα νοτιότερα τμήματα απο 16.. έως 19°C βαθμούς.


Υγρασία 65% - 90%

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

Καιρός σχεδόν αίθριος παντού.

Οι άνεμοι θα ενταθούν κι άλλο απο το ξημέρωμα και θα ακουμπάνε τα 7-8 μποφόρ γι αυτό εφιστούμε προσοχή!
Εξασθένηση προβλέπεται απο το απόγευμα σχέδον παντού με εξαίρεση την περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο που θα επιμένουν μέχρι τα μεσάνυχτα να πνέουν με ένταση 5-6 μποφόρ.

Μικρή άνοδο θα σημειώσουν οι θερμοκρασίες που θα κυμανθούν  στα βόρεια απο 16.. έως 20°C βαθμούς ενώ στα νοτιότερα απο 17.. έως 21°C βαθμούς.

Υγρασία 60% - 90%

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σχετικά καλά θα ξεκινήσει η μέρα παντού και τα αραιά σύννεφα θα πυκνώνουν γρήγορα αλλά δεν θα απασχολούν κανένα νησί μέχρι το απόγευμα άρα οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι καρναβαλιστές δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθόλου για τον καιρό.
Απο το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και θα αρχίσουν να εκδηλωνονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες αρχικά στα βόρεια τμήματα που γρήγορα θα επεκταθούν σε όλα τα νησιά.

Δεν αποκλείεται το αρχικό πέρασμα να είναι δυναμικό και να συνοδευτεί απο χαλαζοπτώσεις ισχυρούς ριπαίους ανέμους και ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται τα μεσάνυχτα.


Οι άνεμοι θα συνεχίσουν σε Ρόδο - Καστελλόριζο να πνέουν απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας και πάλι τα 5 το πολύ 6 μποφόρ με σταδιακή όμως εξασθένηση απο το μεσημέρι και στροφή σε δυτικούς.
Στα υπόλοιπα τμήματα δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ απο διάφορες διευθυνσεις που απο το μεσημέρι θα σταθεροποιηθούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν λίγο φτάνοντας τα 5 μποφόρ.

Νέα μικρή άνοδο θα σημειώσουν οι θερμοκρασίες που θα κυμανθούν  στα βόρεια απο 16.. έως 21°C βαθμούς ενώ στα νοτιότερα απο 17.. έως 22°C βαθμούς.

Υγρασία 60% - 85%

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

Με αραιές νεφώσεις και μεγάλα ανοίγματα θα ξεκινήσει θα κυλάει και θα τελειώσει η μέρα στα περισσότερα τμήματα.
Θα εξαιρέσουμε την Κώ και την Ρόδο που ο καιρός θα είναι πολύ άστατος και απο το ξημέρωμα μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλώνονται μπόρες ανα διαστήματα και πολύ τοπικά.
 Το μεσημέρι θα βελτιωθεί ο καιρός και εκεί ακολουθόντας το καιρικό μοτίβο των υπολοίπων τμημάτων.

Οι άνεμοι (που επίσης μας ενδιαφέρουν την συγκεκριμένη μέρα) αρχικά θα δώσουν την εντύπωση πως φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί εύκολα το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού όμως με υπομονή απο της προμεσημβρινές ώρες θα πνεύσει ισχυρός βοριοδυτικός άνεμος φτάνοντας τα 5 ίσως για λίγο και τα 6 μποφόρ μέχρι την νύχτα.

Οι Θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και θα κυμανθούν στα βόρεια απο 15.. έως 18°C βαθμούς ενώ στα νοτιότερα τμήματα απο 16.. έως 19°C βαθμούς.

Υγρασία 55% - 80%

Ευχές σε όλους για χαρούμενες απόκριες και υπέροχη Καθαρά Δευτέρα.

Γιάννης Μανωλάς



Κυκλώνας Ρόδου 2012-2016



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ