Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Έδυσε ο ήλιος στην Ανταρκτική – Έρχεται ο μακρύς χειμώνας



Την ώρα που στο Βόρειο Ημισφαίριο μπήκε η άνοιξη και έρχονται οι ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού, στην Ανταρκτική μόλις είδαν για τελευταία φορά τον ήλιο για τους επόμενους έξι μήνες.

Η 21η Μαρτίου, η ημέρα της θερινής ισημερίας την οποία γιορτάζουμε σε όλο το Βόρειο Ημισφαίριο ως το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης, είναι μία εντελώς αντίστροφη υπόθεση για την Ανταρκτική. Εκεί πλέον ξεκινά ο μακρύς χειμώνας, ο οποίος σε κάποιες περιοχές θα κρατήσει έξι ολόκληρους μήνες.

Οι ερευνητές που βρίσκονται στο Παρατηρητήριο του Νότιου Πόλου (το ΝΟΑΑ) θα παραμείνουν στο απόλυτο σκοτάδι για όλο αυτό το διάστημα. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι εντελώς αφιλόξενες για επιβίωση των ανθρώπων, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν αρκετές ημέρες ακόμη και κάτω από τους -50°C.

Για να γιορτάσουν την ξεχωριστή αυτή ημέρα για την Ανταρκτική, οι επιστήμονες του ΝΟΑΑ έστειλαν στον υπόλοιπο κόσμο το τελευταίο ηλιοβασίλεμα για την φετινή περίοδο. Πάντως η φύση δεν θα τους κρατήσει παραπονεμένους, καθώς θα τους προσφέρει ένα μεγαλειώδες θέαμα, το Aurora Australis, κάτι αντίστοιχο με το Βόρειο Σέλας.

Times

Cyclone of Rhodes 2012-2016



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ