Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ρόδος-Δωδεκάνησα - Πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Ρόδος - Φώτο : Steve Kesedakis

Χαλάει ο καιρός στα Δωδεκάνησα στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας με βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σε όλα τα νησιά του νομού.

Αναλυτικά

Βροχές θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται απο τις πρώτες πρωινές ώρες αρχικά στα βορειότερα και κεντρικά τμήματα του νομού και συγκεκριμένα σε Αστυπάλαια , Πάτμο , Λέρο , Κάλυμνο και Κώ.
Τα φαινόμενα θα ενταθούν πρόσκαιρα και ενδεχομένως να συνοδευτούν απο ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Βαδίζοντας πρός τις προμεσημβρινές ώρες και ενώ στα νοτιότερα ο καιρός θα έχει ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις και μεγάλα ανοίγματα γρήγορα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και θα αρχίσουν να δίνουν μπόρες και καταιγίδες σε Νίσυρο , Τήλο , Σύμη , Χάλκη και Ρόδο.
Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα ενταθούν στα προαναφερθέντα νησιά και θα εκδηλώνονται καταιγίδες ανα διαστήματα μέχρι τα μεσάνυχτα που δεν αποκλείεται να συνοδευτούν απο ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Το Καστελλόριζο θα επηρεάζεται ανα διαστήματα απο ψιχάλες η μπόρες καθ' όλο το 24ώρο.
Κάσος και Κάρπαθος θα νομίζουν οτι ζούν σε έναν άλλο κόσμο καθώς θα απολαμβάνουν μεγάλα ανοίγματα του καιρού όμως δεν θα την γλιτώσουν καθώς την νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες και εκεί.

Οι άνεμοι θα έχουν στραφεί απο το πρωί σε νοτιάδες και σταδιακά θα ενισχυθούν λίγο φτάνοντας τα 4-5 και τοπικά στις ανοιχτές κυρίως θάλασσες τα 6 μποφόρ. Απο το μεσημέρι θα στρέφονται σε δυτικές διευθύνσεις ενώ απο την νύχτα σε βορειοδυτικές με τάση να ενισχυθούν περαιτέρω.

Οι θερμοκρασίες δεν θα μεταβληθούν ιδιαίτερα και θα κυμανθούν απο 10.. έως 16°C βαθμούς στα Βόρεια και απο 11.. έως 17°C στα νότια τμήματα.
Απο 9.. έως 15°C στα ορεινά.

Υγρασία : 60% - 90%

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ