Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ - Γενική πρόγνωση καιρού μέχρι την Κυριακή 7/2/16


Κύπρος 2016 - Φώτο :  George Charalambous
Υψηλό βαρομετρικό θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μέχρι αύριο Πέμπτη 4/2/16.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις στην κατώτερη, ενώ αργότερα αναμένονται σταδιακά νεφώσεις στην ανώτερη τροπόσφαιρα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. 

Μέγιστες θερμοκρασίες για αύριο: 19-20 °C στο εσωτερικό και παράλια και 10-11 °C στα ορεινά. Ελάχιστες θερμοκρασίες για αύριο: 5-6 °C στο εσωτερικό, 8-9 °C στα παράλια, 2-3 °C στα ορεινά.

Για την Παρασκευή 5/2/16 αναμένεται σταδιακή αύξηση των νεφώσεων τόσο στη μέση όσο και στην ανώτερη τροπόσφαιρα λόγω της επίδρασης του επιφανειακού χαμηλού βαρομετρικού με κέντρο την Αττάλεια της Τουρκίας (χάρτης 1). 

Αποκομμένο χαμηλό θα παρατηρείται και στις μέσες τροποσφαιρικές στάθμες που θα ενισχύει οποιαδήποτε φαινόμενα υετού στην περιοχή των Δωδεκανήσων. 

Αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικότερα τμήματα του νησιού μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένονται πρώτα από τα δυτικά με σταδιακή επέκταση προς τα ανατολικά προς τα ξημερώματα του Σαββάτου και μετά. 

Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη ερχόμενη από βόρεια Αφρική λόγω του νότιου-νοτιοδυτικού ρεύματος που θα πνέει σε όλες τις στάθμες της τροπόσφαιρας (χάρτης 2). 



Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στις μέγιστες θερμοκρασίες ενώ πτώση αναμένεται στις ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά. 
Αυτό οφείλεται στην παρουσία σχετικά ψυχρότερων αέριων μαζών στα 5000 πόδια περίπου και άνω ως αποτέλεσμα χιόνια να αναμένονται στα ψηλότερα ορεινά του Τροόδους (1600 μέτρα και πάνω) την Παρασκευή το βράδυ (σταδιακά χιονόνερο θα το γυρίσει σε χιόνι).

Για το Σάββατο 6/2/16 αναμένεται επέκταση της κακοκαιρίας στις περισσότερες περιοχές του νησιού με τοπικές βροχές και καταιγίδες που τοπικά δεν αποκλείεται να είναι έντονες. 

Χιόνια αναμένονται στα ψηλότερα ορεινά του Τροόδους με υψόμετρο 1400-1500 μέτρα και πάνω (χιόνια ίσως μέχρι το ψηλότερο χωριό της Κύπρου: Πρόδρομος). 

Αναμένεται αύξηση της έντασης των δυτικών - νοτιοδυτικών ανέμων στα 5 και τοπικά στα δυτικά και νότια παράλια μέχρι 6 beaufort. 
Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση.

Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένονται μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν/εξασθενούν από τα δυτικά προς τα ξημερώματα Κυριακής. 

Σταδιακή εξασθένηση φαινομένων την Κυριακή 7/2/16 από τα δυτικά προς τα ανατολικά. 
Οι άνεμοι επίσης θα αρχίσουν να εξασθενούν από την Κυριακή και μετά, αλλάζοντας παράλληλα και διεύθυνση από νότιους-νοτιοδυτικούς σε βόρειους-βορειοδυτικούς. 

Θερμοκρασίες την Κυριακή σε μη αξιόλογη μεταβολή.

Αυτά προς το παρόν για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι με την ομάδα απο την μεγαλόνησο Cyprus WeatherOnline.


Επιμέλεια πρόγνωση : Γιώργος Χαραλάμπους



Κυκλώνας Ρόδου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ