Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η Τάση του καιρού για την Ελλάδα και την Κύπρο το επόμενο δεκαήμερο

 

Περιγραφική κίνηση ατμοσφαιρικών πιέσεων και φαινομένων κυρίως για Ελλάδα και Κύπρο.

Αντικυκλώνες και πιέσεις κινούνται γύρω μας διαμορφώνοντας το κλίμα μας, πάμε να δούμε περιγραφικά για το πώς θα κινηθούν τα συστήματα στην περιοχή μας σύμφωνα με τα μοντέλα προβλέψεις καιρού από τις 16/02 μέχρι και τις 25/02/2016.

Από τις 16/02 χαμηλή πίεση θα αρχίσει να αποκόπτεται από τα Δυτικά και Νότια τμήματα της Ισπανίας και Ιταλίας με αποτέλεσμα αυτή η χαμηλή πίεσή να κινηθεί προς τα Βόρεια ανοίγοντας δρόμο σε υψηλές πιέσεις από τα Ανατολικά να ανηφορίσουν προς την Δυτική και Βορειοανατολική Ευρώπη. 
Από τις 18/02 χαμηλότερες πιέσεις θα κινηθούν προς την κεντρική Ευρώπη και με Βόρεια κατεύθυνση ανοίγοντας πέρασμα στις 20/02 Ανατολικών υψηλών πιέσεων να ανηφορίσουν προς την κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, παράλληλα αποκομμένη χαμηλή πίεσή θα επηρεάζει την Ισπανία αλλά και τα Νοτιότερα τμήματα της Αφρικής. 
Από τις 21/02 χαμηλές πιέσεις θα ξεκινήσουν κατάβαση από τα βόρεια τμήματα με Νοτιοανατολική κατεύθυνση αλλά λόγω της χαμηλής πιέσεις που θα έχει αποκοπή από την Ισπανία στις 21/02 θα ανοίξουν πέρασμα σε υψηλές πιέσεις με κατεύθυνση προς την Δυτική και κεντρική Ευρώπη (Ιταλία - Ελλάδα).
Από τις 23/02 οι χαμηλότερες πιέσεις από τα Δυτικά και Βόρεια θα ξεκινήσουν να κατηφορίζουν προς την Δυτική - κεντρική και Βόρεια Ευρώπη με αποτέλεσμα στις 24/02 αποκομμένη χαμηλή πίεση θα κινηθεί προς την Ιταλία και στις 25/02 να αποκοπεί και να κατευθυνθεί προς τα Νότια και Ανατολικά τμήματα.

Φαινόμενα:

Λόγω της αποκομμένης χαμηλής πίεσής που βρίσκεται στα Νοτιοδυτικά της Ισπανίας και στα Νοτιότερα τμήματα της Αφρικής αλλά και χαμηλές πιέσεις που βρίσκονται στην κεντρική Ευρώπη από τις 16/02 φαινόμενα θα παρατηρούνται στα Νοτιοδυτικά τμήματα του Μαρόκου (βροχές και χιόνια) αλλά φαινόμενα θα σημειώνονται και στην Δυτική Ευρώπη. 
Τα φαινόμενα στις 17/02 θα είναι εντονότερα στην Βόρεια Ιταλία λόγω αποκοπής της ψυχρής μάζας συγκρουόμενης με θερμές αέριες μάζες και με τον συνδυασμό χαμηλών βαρομετρικών. 
Τα φαινόμενα θα κινηθούν Νοτιοανατολικά επηρεάζοντας την Δυτική Ελλάδα από τις 18/02 με αποτέλεσμα τις απογευματινές ώρες να επηρεάσουν μέχρι και την Δυτικοκεντρική Πελοπόννησο αλλά και Δυτική και κεντρική Ελλάδα. 19/02 τα φαινόμενα φαίνονται έντονα για την Αττική καθώς βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται στην περιοχή και σε συνδυασμό της υποχώρησης υψηλών πιέσεων και με το κατηφόρισμα χαμηλών πιέσεων που θα αποκόπτονται, αλλά από νωρίς το πρωί τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κινούμενα προς τα Βορειοανατολικά. Από τις 24/02 θα έχουμε κατάβαση φαινομένων από την κεντρική Ευρώπη που θα επηρεάσουν την Δυτική και Βόρεια Ελλάδα αλλά και την Δυτική Πελοπόννησο, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν γρήγορα μέχρι αργά το απόγευμα. Έντονες βροχοπτώσεις φαίνονται να επηρεάζουν την Δυτική Ελλάδα (Κέρκυρα) στις 25/02 με σταδιακή εξασθένηση.

Όλα αυτά είναι συγκεντρωμένες πληροφορίες και στατιστικά από τα μοντέλα πρόβλεψής καιρού, αλλά τίποτα δεν είναι σταθερό και όλοι το ξέρουμε καθώς τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα και ας μην ξεχνάμε πώς ο καιρός είναι απρόβλεπτος! 
Καλή συνέχεια σε όλους!

Επιμέλεια και συγκέντρωση στοιχείων: Χρήστος Μπέλεσης
15 / 02 / 2016


Απο το Οnlyweather και το onlyweather.blogspot



Κυκλώνας Ρόδου 2012-2016



1 σχόλιο:

  1. Συγνώμη για την παρέμβαση μου, δεν θέλω να επεμβαίνω στο έργο σας αλλά δεν γίνεται να κάνετε προβλέψεις με πιο απλά λόγια ,πιο κατανοητά ... Μιλάτε με πολλούς μετεορολογικους όρους δυσνόητους για τους περισσότερους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ